Sposób przygotowania:
Tiramisu z cytrusami
Grejpfuta i pomarańczę obrać,dokładnie usunąć białą skórkę.
Z miąższu owoców ostrym nożem wyciąć cienkie fileciki/ostrożnie
Usunąć pestki/ z resztek wycisnąć sok.
Serek mascapone utrzeć na gładko razem z twarożkiem i cukrem.
Wyciśnięty z pomarańczy sok i grejpfuta sok przecedzić przez sito i wraz z sokiem oraz skórka otartą z limonki dodać do kremu.
Biszkopty skropić likierem cytrynowym.
Połowę biszkoptów ułożyć ,jeden obok drugiego,na spodzie formy do pieczenia.
Na biszkoptach równomiernie rozsmarować połowę kremu.
Przykryć cząstkami cytrusów,a cytrusy pozostałymi biszkoptami.
Na nich rozsmarować resztę kremu,wierzch wygładzić.
Wstawić do lodówki na 4- 6 godz..
Gotowy deser posypać pokruszonymi ciasteczkami bezowymi i skórką otartą z limonki..
Z miąższu owoców ostrym nożem wyciąć cienkie fileciki/ostrożnie
Usunąć pestki/ z resztek wycisnąć sok.
Serek mascapone utrzeć na gładko razem z twarożkiem i cukrem.
Wyciśnięty z pomarańczy sok i grejpfuta sok przecedzić przez sito i wraz z sokiem oraz skórka otartą z limonki dodać do kremu.
Biszkopty skropić likierem cytrynowym.
Połowę biszkoptów ułożyć ,jeden obok drugiego,na spodzie formy do pieczenia.
Na biszkoptach równomiernie rozsmarować połowę kremu.
Przykryć cząstkami cytrusów,a cytrusy pozostałymi biszkoptami.
Na nich rozsmarować resztę kremu,wierzch wygładzić.
Wstawić do lodówki na 4- 6 godz..
Gotowy deser posypać pokruszonymi ciasteczkami bezowymi i skórką otartą z limonki..
marietta
eluska
Jest naprawdę pyszny polecam