Sposób przygotowania:
Toffinek na biszkopcie
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodajemy cukier oraz porcjami żółtka. Następnie mieszamy mąkę z proszkiem oraz kakaem, dodajemy do masy, mieszamy, wykładamy na blaszkę długości 25 cm, pieczemy biszkopt przez 25 minut w temp. 160 stopni. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (zostawiamy 1/2 tabliczki do dekoracji) . Śmietanę dzielimy na dwie części w proporcji 1/3 i 2/3, do porcji mniejszej dodajemy 1/3 czekoladowej masy, pozostałą czekoladę dodajemy do porcji większej. Na przestudzonym nasączonym biszkopcie wykładamy masę ciemniejszą, a następnie jaśniejszą, kładziemy krążki bananów, wstawiamy do lodówki na godzinę. Pozostałą część czekolady rozpuszczamy z masłem oraz śmietaną, dekorujemy ciasto.