Sposób przygotowania:
Tofu smażone z warzywami
Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w kostki o wymiarach około 1cm x 1cm.
Seler i paprykę kroimy w plasterki, marchew, cukinie i paprykę w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju koksowego i przesmażamy przetarty czosnek i imbir oraz posiekaną szalotkę.
Gdy cebulka się zeszkli dodajemy tofu i przesmażamy aż się ze złoci.
Dodajemy marchew i kontynuujemy smażenie aż marchew zmięknie. Dodajemy resztę warzyw i przesmażamy do miękkości. Doprawiamy solą, curry i czarnym pieprzem.
Serwujemy posypane świeżą bazylią lub kolendrą.
Seler i paprykę kroimy w plasterki, marchew, cukinie i paprykę w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju koksowego i przesmażamy przetarty czosnek i imbir oraz posiekaną szalotkę.
Gdy cebulka się zeszkli dodajemy tofu i przesmażamy aż się ze złoci.
Dodajemy marchew i kontynuujemy smażenie aż marchew zmięknie. Dodajemy resztę warzyw i przesmażamy do miękkości. Doprawiamy solą, curry i czarnym pieprzem.
Serwujemy posypane świeżą bazylią lub kolendrą.