eliza739

eliza739

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 308]

Tofu w panierce kokosowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tofu w panierce kokosowej

Tofu w panierce kokosowej

Składniki:

Tofu w panierce kokosowej

 

  • 25 dag sera tofu
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 125 ml czerwonego wytrawnego wina
  • pół łyżeczki startego imbiru
  • sól
  • ostra papryka w proszku

Sposób przygotowania:

Tofu w panierce kokosowej
Rozetrzeć wino z sosem sojowym, majerankiem, solą i imbirem. Zalać tofu pokrojone w kostkę. Odstawić na noc. Następnie odcisnąć. Jajka roztrzepać z mlekiem, obtoczyć w nich tofu, następnie panierować w kokosie. Usmażyć na głębokim oleju.