Sposób przygotowania:
Tofu z warzywami i makaronem ryżowym
Potrzebna będzie większa patelnia lub wok. Cukinie kroimy na cieńskie plasterki lub w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oliwy. Wyjmujemy na talerzyk. Kapustę kroimy dość drobno. Paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnie z odroniną oliwy, chwile smazymy i dodajemy kapuste. Gdy te dwa warzywa sie podsmarza dodajemy cukinię, tofu i słonecznik i jeszcze chwilkę podsmarzmy delikatnie mieszając.
W miedzyczasie przygotowujemy makaron ryzowy (najczesciej wystarczy zamoczyć go na troche we wrzącej wodzie). Gotowy makaron wykładamy na talerz, na wierzch dajemy warzywa z tofu i obficie skarapiamy sosem sojowym.
W miedzyczasie przygotowujemy makaron ryzowy (najczesciej wystarczy zamoczyć go na troche we wrzącej wodzie). Gotowy makaron wykładamy na talerz, na wierzch dajemy warzywa z tofu i obficie skarapiamy sosem sojowym.