Sposób przygotowania:
Torcik
Żółtka oddzielam od białek i ucieram z 3/4 szklanki cukru na gładką, pulchną masą. Do miski wsypuje przesianą mąkę pszenną zmieszaną z mączką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia a następnie dodaje utarte żółtka i całość dokładnie mieszam. Z białek i reszty cukru ubijam sztywną pianę i dodaje do masy. Całość delikatnie mieszam do uzyskania jednolitej masy. Prostokątną blachę smaruje tłuszczem i rosmarowuje ciasto i wstawiam do piekarnika o temperaturze 180ºC na 15-20 minut a następnie wyjmuje i pozostawiam do wystygnięcia. Krem przyrządzam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do kremu jogurtowego dodaje zielony barwniki i dokładnie mieszam do powstania jednolitej masy. Wystudzony biszkopt kroje na pół i przekładam kremem korówkowym. Wierzch i boki ciasta smaruje zielonym kremem. Tuż przed podaniem rysuje linie boiska i ustawiam żelkowych zawodników:)
cremebrule
pinecha