Sposób przygotowania:
Torcik ,, 3 czekolady ''
Dzień wcześniej : jajka i oba cukry ubijamy na puszystą masę, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mielone orzechy i miksujemy do połączenia.
Ciasto przelewamy do tortownicy ( średnica 18 cm ) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Na drugi dzień : biszkopt kroimy na trzy blaty. Serek mascarpone miksujemy na gładką masę. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzone dodajemy do mascarpone, miksujemy.
1 łyżkę ciemnego kremu zostawiamy. Przekrojone biszkopty nasączamy.
Do tortownicy wkładamy biszkopt, ciemny krem, biszkopt, jasny krem,
biszkopt, smarujemy kremem ( 1 łyżka
ciemnego kremu ). Gorzką czekoladę
kroimy na drobno i posypujemy torcik. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Ciasto przelewamy do tortownicy ( średnica 18 cm ) wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.
Na drugi dzień : biszkopt kroimy na trzy blaty. Serek mascarpone miksujemy na gładką masę. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej i ostudzone dodajemy do mascarpone, miksujemy.
1 łyżkę ciemnego kremu zostawiamy. Przekrojone biszkopty nasączamy.
Do tortownicy wkładamy biszkopt, ciemny krem, biszkopt, jasny krem,
biszkopt, smarujemy kremem ( 1 łyżka
ciemnego kremu ). Gorzką czekoladę
kroimy na drobno i posypujemy torcik. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.