Sposób przygotowania:
Ciasto kruche z owocami i pianką truskawkową1.
 
Do miski włożyć wszystkie składniki na kruche ciasto.
2.
 
Dokładnie wyrobić na jednolitą masę, a następnie schłodzić w lodówce.
3.
 
Małą blaszkę wyłożyć papierem, a potem rozłożyć 2/3 ciasta. Podpiec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C przez 15 minut.
4.
Ubić pianę na sztywno, dosypać budynie i ponownie zmiksować.
5.
 
Na podpieczony spód wyłożyć pianę, potem odsączone morele z puszki oraz pokrojone w drobną kostkę jabłko.
6.
 
Posypać borówkami amerykańskimi.
7.
 
Na końcu poskubać resztę ciasta.
8.
 
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec przez 50 minut.
9.
 
Wystudzić na kratce.
10.
 
Smacznego !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
