Sposób przygotowania:
Torcik urodzinowy - czekoladowy
Biszkopt zrobiony według tego przepisu.
Oto link; https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Krem czekoladowy ;
czekolady połamać na kawałki.
Włożyć i rozpuścić w podgrzanej śmietanie 30 /% .
Rozpuszczone czekolady ostudzić i włożyć na całą noc do lodówki.
Następnego dnia do czekolady wsypać śnieżki i zmiksować na jednolity krem.
Krem włożyć do lodówki do schłodzenia na około 20 minut.
Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie.
Krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem , pod koniec ubijania dodając śmietan fixy.
Ubitą śmietanę delikatnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną.
Spód czyli dolny blat po nasączeniu ponczem z wody , cukru i soku z cytryny posmarować dżemem wiśniowym z kawałkami owoców , nałożyć część kremu śmietankowego do kremu włożyć odsączone wiśnie z kompotu , przykryć drugim blatem, nasączyć ponczem , posmarować dżemem , nałożyć drugą część krem śmietankowego, włożyć wiśnie , nałożyć trzeci blat formując tort.
Tort posmarować kremem czekoladowym, boki obłożyć posypką czekoladową.
Udekorujemy różyczkami i listkami z masy cukrowej ( mojego wykonania),perełkami, kremem śmietankowym i czekoladowym , wisienkami oraz ozdobami z czekolady.
Tort włożyć do lodówki na kilka godzin.Krem czekoladowy ;
czekolady połamać na kawałki.
Włożyć i rozpuścić w podgrzanej śmietanie 30 /% .
Rozpuszczone czekolady ostudzić i włożyć na całą noc do lodówki.
Następnego dnia do czekolady wsypać śnieżki i zmiksować na jednolity krem.
Krem włożyć do lodówki do schłodzenia na około 20 minut.
Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie.
Krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem , pod koniec ubijania dodając śmietan fixy.
Ubitą śmietanę delikatnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną.
Spód czyli dolny blat po nasączeniu ponczem z wody , cukru i soku z cytryny posmarować dżemem wiśniowym z kawałkami owoców , nałożyć część kremu śmietankowego do kremu włożyć odsączone wiśnie z kompotu , przykryć drugim blatem, nasączyć ponczem , posmarować dżemem , nałożyć drugą część krem śmietankowego, włożyć wiśnie , nałożyć trzeci blat formując tort .
Tort posmarować kremem czekoladowym, boki obłożyć posypką czekoladową.
Udekorujemy różyczkami i listkami z masy cukrowej ( mojego wykonania),perełkami, kremem śmietankowym i czekoladowym , wisienkami oraz ozdobami z czekolady.
Tort włożyć do lodówki na kilka godzin.
Oto link; https://gotujmy.pl/biszkopt-ktry-zawsze-wychodzi,przepisy-okazje-przepis,261011.html
Krem czekoladowy ;
czekolady połamać na kawałki.
Włożyć i rozpuścić w podgrzanej śmietanie 30 /% .
Rozpuszczone czekolady ostudzić i włożyć na całą noc do lodówki.
Następnego dnia do czekolady wsypać śnieżki i zmiksować na jednolity krem.
Krem włożyć do lodówki do schłodzenia na około 20 minut.
Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie.
Krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem , pod koniec ubijania dodając śmietan fixy.
Ubitą śmietanę delikatnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną.
Spód czyli dolny blat po nasączeniu ponczem z wody , cukru i soku z cytryny posmarować dżemem wiśniowym z kawałkami owoców , nałożyć część kremu śmietankowego do kremu włożyć odsączone wiśnie z kompotu , przykryć drugim blatem, nasączyć ponczem , posmarować dżemem , nałożyć drugą część krem śmietankowego, włożyć wiśnie , nałożyć trzeci blat formując tort.
Tort posmarować kremem czekoladowym, boki obłożyć posypką czekoladową.
Udekorujemy różyczkami i listkami z masy cukrowej ( mojego wykonania),perełkami, kremem śmietankowym i czekoladowym , wisienkami oraz ozdobami z czekolady.
Tort włożyć do lodówki na kilka godzin.Krem czekoladowy ;
czekolady połamać na kawałki.
Włożyć i rozpuścić w podgrzanej śmietanie 30 /% .
Rozpuszczone czekolady ostudzić i włożyć na całą noc do lodówki.
Następnego dnia do czekolady wsypać śnieżki i zmiksować na jednolity krem.
Krem włożyć do lodówki do schłodzenia na około 20 minut.
Żelatynę dokładnie rozpuścić w gorącej wodzie.
Krem śmietankowy;
Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem , pod koniec ubijania dodając śmietan fixy.
Ubitą śmietanę delikatnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną.
Spód czyli dolny blat po nasączeniu ponczem z wody , cukru i soku z cytryny posmarować dżemem wiśniowym z kawałkami owoców , nałożyć część kremu śmietankowego do kremu włożyć odsączone wiśnie z kompotu , przykryć drugim blatem, nasączyć ponczem , posmarować dżemem , nałożyć drugą część krem śmietankowego, włożyć wiśnie , nałożyć trzeci blat formując tort .
Tort posmarować kremem czekoladowym, boki obłożyć posypką czekoladową.
Udekorujemy różyczkami i listkami z masy cukrowej ( mojego wykonania),perełkami, kremem śmietankowym i czekoladowym , wisienkami oraz ozdobami z czekolady.
Tort włożyć do lodówki na kilka godzin.
ewaeu
BozenaMatuszczyk
Bardzo dziekuje;)
gusia1000