Sposób przygotowania:
Torcik agrestowy Gosi
Zagniatamy z podanych składników ciasto,które dzielimy na pół. Połowe ciasta dajemy do tortownicy 28cm wyłozonej papierem . Ubijamy 2 białka dodajemy stopniowo cukier,dobrze ubitą bezę wykładamy na ciastoi posypujemy płatkami migdałowymi.Tortownicę wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-25 minut,tak pieczemy dwa ciasta.Jedno ciasto jeszcze gorące kroimy na kawałki, Agrest odsączamy Zelatynę moczymy w zimnej wodzie ,wody tylko tyle aby wymieszać zelatynę,czekamy chwilę aż napęcznieje ,następnie zalewamy wrzatkiem wody tez mało studzimy. Ubijamy smietanę z cukrem i cukrem waniliowym wlewamy zelatynę.Do ubitej smietany dodajemy odsączony agrest. Smietanę wykładamy na cały placek na górę dajemy pokrojony placek. POLECAM !!!
marietta
Bo
gosia56
Naprawdę był pyszny mąz znowu tak zamówił.
gusia1000