Sposób przygotowania:
Torcik bez pieczenia z borówką amerykańskąETAP 1
SPÓD: Herbatniki przekładamy do malaksera i rozkruszamy. Gotowe przekładamy do miski.
Masło rozpuszczamy. Jeszcze ciepłe dodajemy do „ciasteczkowego piasku”.
ETAP 2
Całość mieszamy do połączenia składników. Gotową masą wykładamy dno przygotowanej tortownicy. Całość wkładamy do chłodu by masa zastygła.
ETAP 3
Żelatynę rozpuszczamy w około 1/3 szklanki wody. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy stopniowo ser oraz cukier puder do smaku. Na koniec wlewamy żelatynę i całość dokładnie miksujemy.
ETAP 4
Do tak przygotowanej masy wsypujemy borówki, pozostawiając ich część na wierzch toru. Owoce łączymy z masą już za pomocą łyżki. Całość wykładamy na ciasteczkowy spód.
Na śmietankę wykładamy odłożone borówki. Torcik ponownie odstawiamy do lodówki
ETAP 5
WYKOŃCZENIE: Galaretki rozpuszczamy z przegotowanej wodzie. Gotowe pozostawiamy do ostygnięcia. Tężejącą wylewamy za nasz torcik. Po wylaniu ponownie wkładamy go do chłodu, by galaretka zastygła. Gotowe.
pyszalka
ambar.bydgoszcz.pl