Sposób przygotowania:
Torcik bez pieczenia z letnimi owocami
Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, odstawiamy żeby napęczniała. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder, żelatynę podgrzewamy w kuchence mikrofalowej, przestudzoną dodajemy do masy śmietanowej o miksujemy.
Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy pokruszonego wafelka i likier czekoladowy, do drugiej dodajemy likier waniliowy, miksujemy.
Herbatniki biszkoptowe skracamy do wysokości tortownicy, obkładamy boki tortownicy, dno również wykładamy herbatnikami. Wykładamy masę z likierem czekoladowym, układamy kolejną warstwę herbatników.
Wykładamy masę z likierem waniliowym, wyrównujemy wierzch.
Umyte i osuszone owoce układamy na wierzchu torcika, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy pokruszonego wafelka i likier czekoladowy, do drugiej dodajemy likier waniliowy, miksujemy.
Herbatniki biszkoptowe skracamy do wysokości tortownicy, obkładamy boki tortownicy, dno również wykładamy herbatnikami. Wykładamy masę z likierem czekoladowym, układamy kolejną warstwę herbatników.
Wykładamy masę z likierem waniliowym, wyrównujemy wierzch.
Umyte i osuszone owoce układamy na wierzchu torcika, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Jagodowa
Magdalena88