Sposób przygotowania:
Tort śmietanowo- owocowy
Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy cukier i po jednym żółtku. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę z proszkiem. Biszkopt pieczemy około 15- 20 minut w 180 stopniach. Studzimy.
Z cytryny wyciskamy sok. Gotujemy z wodą i cukrem przez kilka minut. Śmietanę ubijamy pudrem i fixem. Jeden biszkopt nasączymy, smarujemy bitą śmietaną. 4-5 połówek brzoskwiń kroimy w kostkę. Układamy na śmietanie.
Przykrywamy drugim blatem. Również go nasączamy i smarujemy kremem.
Banana kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy na drugiej warstwie.
Przykrywamy trzecim biszkoptem i tylko nasączamy. Całość smarujemy pozostałą bitą śmietaną.
Łyżeczką delikatnie dotykamy aby uzyskać pożądany efekt. Pozostałe brzoskwinie kroimy w plasterki, robimy z nich róże.
Z kiwi wycinamy listki. Wykałaczką lub końcem noża delikatnie rysujemy kształt liter i cyfr.
W powstałe rowki wsypujemy cukrowe groszki. Wstawiamy tort do lodówki.
Z cytryny wyciskamy sok. Gotujemy z wodą i cukrem przez kilka minut. Śmietanę ubijamy pudrem i fixem. Jeden biszkopt nasączymy, smarujemy bitą śmietaną. 4-5 połówek brzoskwiń kroimy w kostkę. Układamy na śmietanie.
Przykrywamy drugim blatem. Również go nasączamy i smarujemy kremem.
Banana kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z cytryny. Układamy na drugiej warstwie.
Przykrywamy trzecim biszkoptem i tylko nasączamy. Całość smarujemy pozostałą bitą śmietaną.
Łyżeczką delikatnie dotykamy aby uzyskać pożądany efekt. Pozostałe brzoskwinie kroimy w plasterki, robimy z nich róże.
Z kiwi wycinamy listki. Wykałaczką lub końcem noża delikatnie rysujemy kształt liter i cyfr.
W powstałe rowki wsypujemy cukrowe groszki. Wstawiamy tort do lodówki.