Sposób przygotowania:
Jagodowa pianka torcikETAP 1:
Do misku wlewam białka ubijam na sztywno, dodaję cukier stopniowo i dalej ubijam. Na końcu dodaję żółtka stopniowo i ubijam. Na końcu dodaję mąki, kakao , proszek do pieczenia i mieszam łyżką. Ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia 22 cm średnicy i wstawiam temp 160 stopni na 15 minut.
ETAP 2:
Jagody myję, przekładam do garnka, dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie.Dodaję do jagód. Odstawiam do stężenia.
ETAP 3:
Serek i śmietanę przekładam do miski, dodaję galaretkę jagodową i miksuję aż się połącza i krem będzie ubity. Wylewam na spód. Śmietanę ubijam z fixem , dekoruję szprycą torcik, układam listki i koszyczek.
ETAP 4:
Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej. Listki róży myję, osuszam i smaruję pędzelkiem czekoladą od strony unerwienia. Wstawiam do lodówki na 10 minut. Po tym czasie odrywam listek od czekolady.
Resztę czekolady przekładam do woreczka foliowego, odcinam końcówkę. Miseczkę owijam folią aluminiową od spodu. Wyciskam czekoladę w kratkę na spodzie miseczki. Wstawiam do lodówki na 30 minut.
Potem zdejmuję folię z miseczki i odrywam folię od czekolady.
Weronika91