Sposób przygotowania:
Torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami
Białka ubijamy z cukrem na sztywno, na koniec delikatnie mieszamy z mąką ziemniaczaną i octem. Wykładamy na papierze formując okręg. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 120 stopni, a po 10 minutach obniżamy temperaturę do 100 stopni i pieczemy ok 1,5 godziny uchylając często piekarnik. Studzimy w otwartym piekarniku.
Śmietanę ubijamy z cukrem, dodając ziarenka z laski wanilii. Stopniowo dodajemy też mascarpone. Ubity krem wykładamy na bezę.
Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Wykładamy na wierzch i dekorujemy listkami melisy.
Śmietanę ubijamy z cukrem, dodając ziarenka z laski wanilii. Stopniowo dodajemy też mascarpone. Ubity krem wykładamy na bezę.
Owoce myjemy i dokładnie osuszamy. Wykładamy na wierzch i dekorujemy listkami melisy.
ciasteczka
lukrowanepierniczki