Sposób przygotowania:
Brownie z malinami i masą serową
Brownie;
Masło rozpuścić w garnku i wymieszać z czekoladą do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić.
Jajka zmiksować z cukrem , dodawać porcjami mąkę oraz wystudzoną czekoladę z masłem.
Masa serowa;
Wszystkie składniki na masę serową zmiksować do połączenia.
Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć brownie, obłożyć malinami, na maliny wyłożyć masę serową.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Po upieczeniu brownie obłożyć polewą czekoladową i udekorować owocami.
Polewa;
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodając śmietankę.
Tortownica o średnicy 24 cm.
Masło rozpuścić w garnku i wymieszać z czekoladą do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić.
Jajka zmiksować z cukrem , dodawać porcjami mąkę oraz wystudzoną czekoladę z masłem.
Masa serowa;
Wszystkie składniki na masę serową zmiksować do połączenia.
Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć brownie, obłożyć malinami, na maliny wyłożyć masę serową.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50 minut.
Po upieczeniu brownie obłożyć polewą czekoladową i udekorować owocami.
Polewa;
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodając śmietankę.
Tortownica o średnicy 24 cm.