Sposób przygotowania:
Torcik brzoskwiniowy
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu a gdy stężeje pokroić w kosteczkę. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną piane. Do żółtek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Następnie delikatnie przełożyć piane ubitą i wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć do tortownicy i piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Następnie dodać serek mascarpone i jeszcze przez chwile miksować. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kosteczkę. Syropem nasączyć biszkopt. Wyłożyć masę kremową z pokrojonymi brzoskwiniami. Przycisnąć wierzchem i posmarować na około kremem ozdabiając brzoskwiniami i galaretką.