Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Torcik brzoskwiniowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybki i smaczny torcik..

Torcik brzoskwiniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik brzoskwiniowy

 

 

  • Krem:
  • 1 serek mascarpone
  • 1 śmietana30%
  • 1 śmietan-fix
  • 0,5 szklanki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Torcik brzoskwiniowy
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu a gdy stężeje pokroić w kosteczkę. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną piane. Do żółtek przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Następnie delikatnie przełożyć piane ubitą i wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć do tortownicy i piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu ostudzić i przekroić na pół. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder oraz śmietan-fix. Następnie dodać serek mascarpone i jeszcze przez chwile miksować. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kosteczkę. Syropem nasączyć biszkopt. Wyłożyć masę kremową z pokrojonymi brzoskwiniami. Przycisnąć wierzchem i posmarować na około kremem ozdabiając brzoskwiniami i galaretką.
Torcik brzoskwiniowy
Tortownice wysmarować tłuszczem i obłożyc papierem
Torcik brzoskwiniowy
Wszystkie składniki na biszkopt dokladnie zmiksować.
Torcik brzoskwiniowy
Galaretki rozpuścić według przepisu na opakowaniu.
Torcik brzoskwiniowy
Brzoskwinie odsączyć i pokroić w kosteczkę