Sposób przygotowania:
Torcik czekoladowy z malinamiEtap 1
Na początek przygotowujemy spód torciku. Ciastka kruszymy na miazgę i mieszamy z masłem fistaszkowym.
Etap 2
Dno tortownicy wykładamy przygotowana masą ciasteczkowo-orzechową i wkładamy do lodówki, aby się schłodziła.
Etap 3
W misce uwieszamy mascarpone, jogurt naturalny, cukier i kakao. Wszystko razem miksujemy.
Żelatynę rozpuszczamy w 100 ml wrzącej wody i schładzamy.
Etap 4
Masę kakaowa mieszamy mikserem z ochłodzona żelatyną i przekładamy na spód tortownicy. Wkładamy do lodówki aby stężało.
Etap 5
Następnie układamy maliny i zalewamy tężejącą malinową galaretką przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Pozostawiamy w lodówce do stężenia.