Sposób przygotowania:
Torcik czereśniowo jagodowy
Białka oddzielić od żółtek i ubić z cukrem. Żółtka wymieszać z octem i proszkiem do pieczenia. Do białek dodać masę żółtkową i delikatnie wymieszać. Dodać mąsę i oliwę. Wymieszać. Ciasto wylać do natłuszczonej kwadratowej tortownicy. Po upieczeniu przekroić. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Dodać mascarpone i dokładnie zmiksować. 1/3 masy odłożyć. Do reszty dodać zmiksowane jagody i dokładnie połączyć. Jeden płat ciasta nasączyć wodą z sokiem z cytryny i cukru. Wyłożyć masę jagodową. Nakryć drugim płatem ciasta, nasączyć. Wyłożyć masę kremówkową. Czereśnie przekroić na pół i wyjąc pestki. Ułożyć na kremówce. Zalać tężejącą galaretką.