Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 373]

Książka Kucharska: Ciasta i desery z czereśniami

3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejna odsłona ciasta, które skomponowałam na przyjście gości. Lekkie z owocami, na gorące dni dla małych i dużych.

3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy.

 

 

Sposób przygotowania:

3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy.
Z jajek, mąk, cukru i proszku upiec biszkopt. (Na średnią tortownicę). Ostudzić. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Śmietanki kremówki przed ubijaniem dobrze schłodzić. Wlać śmietanki do miski i chwilę ubijać mikserem, kolejno dodać śmietan -fiksy oraz cukier puder i dalej ubijać aż do uzyskania sztywnej konsystencji. Dolny krążek biszkopta posmarować owocami czarnej jagody i nałożyć 1/3 śmietany. Na śmietanie poukładać pokrojonego w talarki banana ( 1 banan na jeden blat) i połowę wydrążonych z pestek czereśni. Przykryć drugim blatem, powtórzyć czynność (śmietana i owoce). Zostawić trochę czereśni na dekorację. Przykryć trzecim. Wierzch górnego i boki posmarować ubitą śmietaną i ozdobić czereśniami. Włożyć na kilka godzin do lodówki.
3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy.
Upiec biszkopt i przekroić na 3 części.
3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy.
Dolny blat biszkoptu posmarować owocami czarnej jagody.
3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy.
Na jagodę nałożyć ubitą śmietanę i pokrojone w talarki banany.
3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy.
Między banany powkładać czereśnie (bez pestek).

Tagi:

jajko jajka