Sposób przygotowania:
3 -warstwowy torcik czereśniowo- bananowy.
Z jajek, mąk, cukru i proszku upiec biszkopt. (Na średnią tortownicę). Ostudzić. Biszkopt przekroić na 3 równe części. Śmietanki kremówki przed ubijaniem dobrze schłodzić. Wlać śmietanki do miski i chwilę ubijać mikserem, kolejno dodać śmietan -fiksy oraz cukier puder i dalej ubijać aż do uzyskania sztywnej konsystencji. Dolny krążek biszkopta posmarować owocami czarnej jagody i nałożyć 1/3 śmietany. Na śmietanie poukładać pokrojonego w talarki banana ( 1 banan na jeden blat) i połowę wydrążonych z pestek czereśni. Przykryć drugim blatem, powtórzyć czynność (śmietana i owoce). Zostawić trochę czereśni na dekorację. Przykryć trzecim. Wierzch górnego i boki posmarować ubitą śmietaną i ozdobić czereśniami. Włożyć na kilka godzin do lodówki.