Sposób przygotowania:
Torcik czereśniowo śmietanowy
Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, zmiksować. Potem dodawać po 1 żółtku. Wlać olej i dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Zmiksować. Ciasto przelać do tortownicy i piec około 25 minut w 180 stopniach. Wystudzić. Biszkopt przełożyć na talerz i obtoczyć obręczą z tortownicy. Czereśnie wypestkować, przekroić na pół i ułożyć na biszkopcie. Do soku dodać 140 ml wody, trochę odlać i wymieszać w tym kisiel. Resztę soku zagotować i ugotować kisiel. Ugotowany kisiel wylać na czereśnie. Ostudzić. Kremówkę ubić ze śmietan fixem i cukrem. Czekoladę zetrzeć na tarce o dużych oczkach i wymieszać z kremówką. Ułożyć ma czereśniach. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, gdy zastygnie pokroić w kostkę i ułożyć na brzegu tortu. W środku ułożyć czereśnie.