Dota36

Dota36

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Torcik Ferrero Rocher

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Doskonały torcik - nie za słodki, z kremem i czekoladowymi kuleczkami

Torcik Ferrero Rocher

Składniki:

Torcik Ferrero Rocher

 

  • Biszkopt: z 4 jaj
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • Masa owocowa:0,5 litra kompotu z wiśni
  • 1 budyń waniliowy
  • 1 galaretka wiśniowa
  • Krem: 0,5 litra śmietany kremówki
  • 2 Śmietan Fix
  • 6 kulek Ferrero posiekać nożem,
  • Dekoracja:6 kulek Ferrero przeciąć na połówki, wiórki z czekolady

Sposób przygotowania:

Torcik Ferrero Rocher
Upiec biszkopt w formie karbowanej.Masa: Na soku z wiśni ugotować budyń,do gorącego budyniu wsypać galaretkę,Nie Gotować,wystudzić,wylać na biszkopt.Krem: śmietanę ubić dodać powoli Śmietan Fix,jak będzie sztywne dodać pokrojone Ferrero,wymieszać wyłożyć na masę wiśniową.Udekorować połówkami Ferrero i wiórkami czekoladowymi.Życzę Smacznego!