Sposób przygotowania:
Torcik jogurtowy
Rolada biszkoptowa: Ubić pianę z białek, dodawać po trochu cukier i po jednym żółtka. Na końcu dodać zmieszane mąki i kakao, delikatnie wymieszać. Upiec (20-30 min. w 170 st.). Na gorącym biszkopcie rozsmarować dżem i zwinąć w roladę. Odstawić do wystygnięcia. Masa jogurtowa: galaretki rozpuścić w 1 szkl. wody i wystudzić. Ubić śmietanę z 2 łyżkami cukru, dodać jogurt wymieszać delikatnie, dodać owoce, resztę cukru i wymieszać. Na końcu dodać ciepłą galaretkę (nie gorącą), cały czas mieszając. Tortownicę wykładamy (spód i boki) plastrami rolady (plaster grubości ok. 1-1,5 cm). Na to wylewamy masę jogurtową. Odstawić do stężenia. Polecam dorosłym łasuchom, bo dzieci kochają to ciasto.
msewka