Sposób przygotowania:
Torcik Jubileuszowy
Biszkopt - Oto link;
https://gotujmy.pl/serduszko-wy-przezent,przepisy-tort-z-bita-smietana-przepis,260192.html
Krem śmietankowy;
Śmietanę dobrze schłodzić w lodówce, następnie ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fixy, ubijać aż masa będzie sztywna.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Rozpuszczoną letnią żelatynę cienkim strumykiem dodać do ubitej śmietany.
Brzoskwinie odsączyć na sicie pokroić w kostkę.
Biszkopt przekroić na trzy blaty, każdy blat nasączyć sokiem z brzoskwiń.
Pierwszy spodni blat posmarować dżemem, nałożyć część kremu śmietankowego, na krem część pokrojonych brzoskwiń lekko je wciskając w krem, nałożyć drugi blat zrobić to samo co z pierwszym, nałożyć trzeci blat dobrze dociskając formując tort.
Cały tort posmarować gotowym kremem zrobionym według opisu na opakowaniu.
Boki obłożyć rurkami, dwie czekoladowe jedna waniliowa - cały tort dookoła.
Tort obwiązać wstążką, udekorować różyczkami i listkami z masy cukrowej oraz koralikami.
Wstawić do lodówki na 4 - 5 godzin.
Różyczki i listki mojego wykonania.
https://gotujmy.pl/serduszko-wy-przezent,przepisy-tort-z-bita-smietana-przepis,260192.html
Krem śmietankowy;
Śmietanę dobrze schłodzić w lodówce, następnie ubić na sztywno z cukrem pudrem dodając pod koniec ubijania śmietan fixy, ubijać aż masa będzie sztywna.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody.
Rozpuszczoną letnią żelatynę cienkim strumykiem dodać do ubitej śmietany.
Brzoskwinie odsączyć na sicie pokroić w kostkę.
Biszkopt przekroić na trzy blaty, każdy blat nasączyć sokiem z brzoskwiń.
Pierwszy spodni blat posmarować dżemem, nałożyć część kremu śmietankowego, na krem część pokrojonych brzoskwiń lekko je wciskając w krem, nałożyć drugi blat zrobić to samo co z pierwszym, nałożyć trzeci blat dobrze dociskając formując tort.
Cały tort posmarować gotowym kremem zrobionym według opisu na opakowaniu.
Boki obłożyć rurkami, dwie czekoladowe jedna waniliowa - cały tort dookoła.
Tort obwiązać wstążką, udekorować różyczkami i listkami z masy cukrowej oraz koralikami.
Wstawić do lodówki na 4 - 5 godzin.
Różyczki i listki mojego wykonania.
gusia1000