Sposób przygotowania:
Torcik Leśny
Ciasto na spód: Składniki ciasta według receptury wymieszać w ubijarce na wolnych obrotach do połączenia wszystkich składników. A następnie ubijać mieszadłem płaskim na średnich obrotach około 3 minuty . Ciasto rozłożyć na rant 18 cm średnicy ,uprzednio wyłożony papierem i piec w temperaturze 220 stopni C przez około 13 minut .
Masa leśna: Składniki na masę leśną połączyć w jednolitą masę i wyłożyć masą po brzegi naszprycowanego uprzednio rantu spodem kruchym .
Góra i wykończenie : Składniki ciasta na górę według receptury wymieszać w ubijarce na wolnych obrotach do połączenia składników ,a następnie ubijać mieszadłem płaskim przez 1 minute . Tak przygotowanym ciastem naszprycować brzeg rantu od wewnątrz przy pomocy worka i i końcówki stalowej karbowanej , Następnie wyłożyć masę leśną, na wierzchu naszprycować z pozostałej części masy pasy w kratę ,posypać cukrem trzcinowym . Piec w temperaturze 185 stopni C przez około 55 minut . Po wystudzeniu torcik spryskać roztworem żelowym .
Masa leśna: Składniki na masę leśną połączyć w jednolitą masę i wyłożyć masą po brzegi naszprycowanego uprzednio rantu spodem kruchym .
Góra i wykończenie : Składniki ciasta na górę według receptury wymieszać w ubijarce na wolnych obrotach do połączenia składników ,a następnie ubijać mieszadłem płaskim przez 1 minute . Tak przygotowanym ciastem naszprycować brzeg rantu od wewnątrz przy pomocy worka i i końcówki stalowej karbowanej , Następnie wyłożyć masę leśną, na wierzchu naszprycować z pozostałej części masy pasy w kratę ,posypać cukrem trzcinowym . Piec w temperaturze 185 stopni C przez około 55 minut . Po wystudzeniu torcik spryskać roztworem żelowym .