Sposób przygotowania:
Torcik makowo-orzechowy z kajmakową masą
Makowy: Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli,stopniowo dodajemy cukier i ubijamy,dodajemy żółtka i ubijamy.Na koniec dodajemy mąkę,proszek do pieczenia i mak.Delikatnie mieszamy.Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,o średnicy 25 cm.Pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni.Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. Orzechowy biszkopt pieczemy tak samo jak biszkopt makowy.Upieczony studzimy i przekrawamy na dwa krążki. Masa:żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody i studzimy.Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno,dodajemy masę kajmakową i ubijamy,na koniec dodajemy wystudzoną żelatynę i dokładnie ubijamy. Masą przekładamy krążki biszkoptów.Smarujemy wierzch i boki tortu.Tort posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy do lodówki do stężenia