Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Tani torcik orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny i tani torcik na każdą okazję.

Tani torcik orzechowy

Składniki:

Tani torcik orzechowy

 

Sposób przygotowania:

Tani torcik orzechowy
Ciasto: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać zmielone orzechy i tartą bułkę oraz cukier waniliowy. Dobrze wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, lekko wymieszać z utartą masą. Podzielić ciasto na 2 równe części i upiec w wysmarowanej bułką tartą tortownicy 2 placki. Wystudzić. Masa: Masło utrzeć z cukrem, powoli dodawać po 1 żółtku i 1 łyżce kawy. Utrzeć na jednolitą masę. Przełożyć placki, resztę masy rozsmarować na brzegach i wierzchu tortu. Udekorować orzechami.