Sposób przygotowania:
Torcik orzechowy z rabarbarem
Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem i kakao.Dodajemy do nich orzechy ,jedno jajko a pod koniec pokrojoną margarynę .Wyrabiamy ciasto,zawijamy w folię i chłodzimy 30 minut w lodówce. Tortownice o średnicy 23 cm wykładamy folia posmarowaną olejem i posypaną mąką . Wykładamy na dno połowę ciasta .Nakłuwamy widelcem a następnie podpiekamy 15 minut w temp 200 stopni. Międzyczasie twaróg mieszamy z sokiem i skórką z cytryny.Dodajemy jajko,cukier . Do podpieczonego spodu dokładamy brzegi zrobione z reszty ciasta. Wylewamy masę serową i układamy na wierzch obrany i pokrojony na 5 cm kawałki rabarbar. Z maki cukru i margaryny robimy jasną kruszonkę .Posypujemy po wierzchu masy i rabarbaru. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temp 180 stopni C.