Sposób przygotowania:
Torcik makowy
Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać sparzony i dwukrotnie zmielony mak. Wsypać bułkę tartą, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem. Wlać odrobinę olejku migdałowego. Całość dokładnie wymieszać.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do formy wlać ciasto, upiec w nagrzanym piekarniku.
Upieczone i ostudzone ciasto polukrować lub polać dowolną polewą i posypać płatkami migdałowymi.
Uwaga! Torcik można także przekroić i przełożyć dowolnym kremem lub dżemem.
Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Do formy wlać ciasto, upiec w nagrzanym piekarniku.
Upieczone i ostudzone ciasto polukrować lub polać dowolną polewą i posypać płatkami migdałowymi.
Uwaga! Torcik można także przekroić i przełożyć dowolnym kremem lub dżemem.