Sposób przygotowania:
Torcik Malaga słodkościami dekorowany.
Mąkę na ciasto przesiać przez sito wraz z proszkiem do pieczenia,potem jeszcze dodać ziemniaczaną.Jajka rozbić i żółtka oddzielić od białek i 1,5 szklanki cukru.Wymieszać składniki mikserem.Formę wysmarować margaryną i bułką tartą.Piekarnik nagrzać do 170 st.C.i upiec biszkopt.Po upieczeniu wystudzić na desce,aby nie rozwaliło się przy przekrawaniu na pół.Czekoladę połamać i dać do niedużego garnka wraz z mlekiem,po czym rozpuścić,ciągle mieszając na wolnym ogniu.Potem dać kawałek masła,kieliszek rumu lub koniaku i łyżeczkę żelatyny,aby masa stężała.Ostudzić masę i przekładać masą spód biszkoptowy,roz- -smarowując po całej powierzchni spodu,a potem przykryć drugim spodem.Polewę sporządzić wg. przepisu na torebce i oblać nią go- -towy już tort i ozdobić połówkami śliwek,wiórkami kokosowymi, rodzynkami i małymi czekoladkami po brzegach tortu.