Agulla13

Agulla13

Kucharz
[Przepisów: 3]

Torcik migdałowy 5

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Torcik migdałowy z kremem karpatkowym i czekoladą

Torcik migdałowy 5 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Torcik migdałowy 5

 

 

  • krem karpatkowy
  • 2 tabliczki czekolady rozpuszczone w kąpieli wodnej lub gotowa polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Torcik migdałowy 5
Kawę zaparzyć 1/3 szkl. wody. Żółtka cukier utrzeć. Dodać ostudzony napar z kawy zmieszane mąki z proszkiem do pieczenia, a następnie dodać zmielone migdały. Po wymieszaniu dodać ubite białko. Wymieszać delikatnie łyżką przełożyć do natłuszczonej tortownicy. Piec w temperaturze 180 stopni przez 30 min.   Następnie przeciąć powstały placek na 3 części. Przełożyć kremem karpatkowym przygotowanym wg opisu na opakowaniu i oblać roztopioną czekoladą.
Torcik migdałowy 5
Etap 1