Sposób przygotowania:
Torcik mleczna pianka
Trzy galaretki (agrestową ,pomarańczową i cytrynową ) rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody ,każdą osobno ,wylewamy do miseczek i zostawiamy do wystygnięcia.Najlepiej jest to zrobić dzień przed sporządzeniem.Gdy dobrze zastygnie wykładamy każdą na deskę i kroimy w dość grubą kostkę .Biszkopty maczamy do połowy w zimnym naparze kawowym i układamy na dnie tortownicy o średnicy 27 cm.Zimną śmietanę kremówkę ubijamy na puch dodając cukier waniliowy oraz puder i wlewając pod koniec żelatynę rozpuszczoną wcześniej w małej ilości gorącej wody (wody wlać tyle aby żelatyna się dobrze rozpuściła),dodać do masy skórkę cytrynową oraz sok z cytryny,a następnie pokrojone w kostkę galaretki,wymieszać łyżką ,wyłożyć masę na nasączone biszkopty. Masę wyrównać w tortownicy .Odstawić do stężenia. Dwie galaretki agrestowe rozpuścić w 800 ml gorącej wody i tężejącą zalać mleczna pianka. Wstawić do lodówki na około 3 godziny aby masa dobrze stężała i ładnie dała się pokroić. Smacznego!
zbysiowa
marietta
2milutka
zbysiowa
Skorzystam:)
zewa
A bardzo wiosennie wygląda :)
2milutka
poczęstuję nie jestem taka ..:) idę parzyć herbatę bo na kawę za póżno i możemy plotkować:D
gosia56
2milutka
pewnie ,jeszcze połowa w lodówce:)
edytaha
Ja też poproszę kawałeczek, może być nieduży :)
2milutka
:))
cris
jaNina
2milutka
jaNina
Super! :) wpadam na poranną kawkę, stawiaj wodę :D
2milutka
Herbatka na stole ciasto też :D
2milutka
monikaT83
2milutka
Cały sekret w dobrze ubitej śmietanie musi stężeć jak śmietana ubita dobrze jest inaczej nie wiem co może być nie tak...
Netka
Cukiereczek13
mysza75