celi1

celi1

Szef Kuchni
[Przepisów: 88]

Torcik na kruchym spodzie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Torcik ten bardzo ładnie wygląda.

Torcik na kruchym spodzie.

Składniki:

Torcik na kruchym spodzie.

 

  • na ciasto kruche: pół margaryny, 2 szklanki mąki, szklanka cukru, 2łyżeczki proszku,1 jajko
  • na budyń: budyń śmietankowy, 1,5 szkl. mleka, 3 łyżki cukru
  • na krem: pół opak. kremu wanilowego Gellwe, 150 ml mleka, ewentualnie łyżka capuccino w proszku,
  • do dekoracji: 1 banan,posypka czekoladowa, kilka orzechów włoskich, płatki migdałowe,

Sposób przygotowania:

Torcik na kruchym spodzie.
1. Z margaryny, mąki z proszkiem, cukru, jajka zagniatamy ciasto i wkładamy do zamrażalki na pół godziny. Nastęnie ciastem tym wylepiamy okągłą formę do na torty i pieczemy w 190 stopniach przez 30 min.
2. Gdy ciasto se upiecze przygotowujemy budyń i jeszcze ciepły wylewamy na ciasto.
3. Gdy budyń wystygnie robimy krem Gellwe z połowy ilości bo cały to za dużo;(w końcowym etapie ubijania kremu można dodać łyżke capucino); i nakładamy krem na budyń,
4. Dekorujemy ciasto bananem i posypką, orzechami włoskimi i migdałem w płatkach.