Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Torcik na zimno 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wierzch torcika posypać rozdrobionymi orzechami włoskimi.

Torcik na zimno 2

Składniki:

Torcik na zimno 2

 

  • 3 szt budyniu waniliowego
  • 4 żółtka
  • 3 szklanki mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 15 dag biszkoptów
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 galaretki(każda innego koloru)
  • 2 łyżki kakao
  • banan, mandarynki, orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

Torcik na zimno 2
Żółtka utrzeć z cukrem kryształem i cukrem waniliowym na pulchną masę. W rondlu ugotować mleko wymieszane z budyniem. Do gorącego mleka wlać masę jajeczną i jeszcze chwilę gotować. Odstawić i wystudzić. Margarynę rozetrzeć w makutrze i dodawać po łyżce ostudzonej masy budyniowej. Połowę kremu włożyć do tortownicy, do drugiej dodać kakao i wymieszać. Masę kakaową kłaść na masę białą. Do masy kakaowej wkładać ciastka biszkopty na sztorc a między biszkopty układać plastry banana i cząstki mandarynki. Zalać rozpuszczoną tężejąca galaretką, włożyć do lodówki aby stężyło. Wyjąć zalać ponownie kolejną galaretką i następną.

Tagi:

biszkopt