Sposób przygotowania:
Torcik na zimno z kaszą manną
Kaszę mannę wsypać na gotujące się mleko i gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając 7-10 minut. Po ugotowaniu kaszę odstawiamy do wystudzenia. Następnie miękką margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puch. Do wystudzonej kaszy manny dodajemy całe jajko. Do masy z masła i cukru pudru dodajemy porcjami kaszę manną, dokładnie ucieramy. Tortownicę o średnicy 21 wykładamy folią spożywczą. Następnie na dnie układamy biszkopty. Na biszkopty wykładamy masę z kaszy. Całość wstawiamy do lodówki, aby masa dobrze stężała. W tym czasie rozpuszczamy galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie pokrojone brzoskwinie układamy na stężałej masie, całość zalewamy tężejącą galaretką. Torcik ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin.
mela25
Gosia17
madi356
tak wystarczy, ja robilam ten torcik w tej małej tortownicy o średnicy 21
anulka00