alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Warstwowy torcik na zimno

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Lekki ,puszysty i delikatny torcik bez pieczenia.

Warstwowy torcik na zimno

Składniki:

Warstwowy torcik na zimno

 

  • 2 szt galaretka o smaku pina colada
  • 2 szt galaretka o smaku mojito
  • 2 szt galaretka o smaku pink margarita
  • 3 szk mleka
  • Do dekoracji
  • 150 ml kremówka
  • 1 szt galaretka o smaku pink margarita
  • 1 szt śmietan fix
  • cukier puder 1 łyżeczka
  • zielone winogrona

Sposób przygotowania:

Warstwowy torcik na zimno
Galaretki o smaku pina colada wsypać do 0,5 szk przegotowanej gorącej wody.Mieszając podgrzewać na lekkim ogniu do rozpuszczenia się galaretki.Lekko przestudzić i wlać 1 szk zimnego mleka.Odłożyć do lekkiego stężenia.Gdy galaretka będzie tężeć z miksować mikserem na wolnych tak długo aż galaretka zwiększy objętość i powstanie lekka pianka. Tortownice o średnicy 22 cm dokładnie wyłożyć folią spożywczą ,wylać zmiksowaną galaretkę i odłożyć do lodówki do stężenia.W taki sam sposób przygotowujemy galaretki o smaku mojito i pink margarita. Galaretkę o smaku pink margarita przygotować wg przepisu na opakowaniu , wylać do płaskiego naczynia ,odłożyć do stężenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fix.Zmiksować ponownie do połączenia się składników. Bitą śmietaną,winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w zimnym miejscu. Torcik przed dekoracją wyłożyć na talerz i zdjąć folię spożywczą.