Sposób przygotowania:
Warstwowy torcik na zimno
Galaretki o smaku pina colada wsypać do 0,5 szk przegotowanej gorącej wody.Mieszając podgrzewać na lekkim ogniu do rozpuszczenia się galaretki.Lekko przestudzić i wlać 1 szk zimnego mleka.Odłożyć do lekkiego stężenia.Gdy galaretka będzie tężeć z miksować mikserem na wolnych tak długo aż galaretka zwiększy objętość i powstanie lekka pianka. Tortownice o średnicy 22 cm dokładnie wyłożyć folią spożywczą ,wylać zmiksowaną galaretkę i odłożyć do lodówki do stężenia.W taki sam sposób przygotowujemy galaretki o smaku mojito i pink margarita. Galaretkę o smaku pink margarita przygotować wg przepisu na opakowaniu , wylać do płaskiego naczynia ,odłożyć do stężenia.Zimną kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i śmietan fix.Zmiksować ponownie do połączenia się składników. Bitą śmietaną,winogronami i pokrojoną w kostkę galaretką udekorować torcik. Przechowywać w zimnym miejscu. Torcik przed dekoracją wyłożyć na talerz i zdjąć folię spożywczą.
edytaha
alaaa
dziękuję ,,,
Sarenka
zbysiowa
alaaa
monikaT83
alaaa
Dziękuję.
2milutka
mysza75
ellanar
edytaha
To galaretki firmy "Winiary"
alaaa
zapraszam na mojego bloga tam wszystko znajdziesz :)
marietta