Sposób przygotowania:
Torcik pomarańczowy na zimno
Jedną galaretkę rozpuścić w półtorej szklanki gorącej wody, ostudzić. Biszkopty nasączać w galaretce, kładąc obok siebie na wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formie. Margarynę, żółtko i cukier utrzeć na puszystą masę i powoli dodać serki homogenizowane, mleko w proszku oraz rozpuszczoną w łyżce wody kawę, cały czas ucierając. Na koniec ucierania dolać rozpuszczoną w pół szklanki gorącej wody żelatynę, która powinna wówczas mieć letnią temperaturę. Całość starannie wymieszać i wylać na biszkopty. Po zgęstnieniu masy ponownie biszkopty nasączyć w galaretce i położyć na masie obok siebie. Ciasto włożyć do lodówki na ok. pół godziny. Przygotować pozostałe galaretki i tężejące wylać na ciasto. Odstawić do lodówki na kilka godzin.