Sposób przygotowania:
Torcik porzeczkowy
Mąkę ziemniaczaną oraz mąkę pszenną mieszamy ze sobą. Do tego dodajemy cukier i zalewamy niewielką ilością mleka. Składniki te dobrze łączymy ze sobą. Pozostałą ilość mleka zagotowujemy na niedużym ogniu i dodajemy do tego wcześniej wymieszane składniki. Całość gotujemy i studzimy. Zrobioną masę ucieramy z masłem na jednolitą masę. galaretkę cytrynową rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody, a następnie odkładamy, żeby galaretka wystygła. Kiedy galaretka zacznie tężeć to mieszamy ją z wcześniej zrobioną masą. Masę tą rozkładamy na spód biszkoptowy. Na masę wysypujemy dokładnie umyte porzeczki. Na koniec torcik polewamy polewą.
POLEWA:
Margarynę rozpuszczamy na niedużym ogniu, a następnie dodajemy do tego kakao, cukier i gotujemy. Później dodajemy do tego jeszcze jajko i bardzo dokładnie całość mieszamy.
POLEWA:
Margarynę rozpuszczamy na niedużym ogniu, a następnie dodajemy do tego kakao, cukier i gotujemy. Później dodajemy do tego jeszcze jajko i bardzo dokładnie całość mieszamy.