madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Torcik serowy madi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny serniczek na zimno.

Torcik serowy madi

Składniki:

Torcik serowy madi

 

Sposób przygotowania:

Torcik serowy madi
4 łyżki masła rozpuszczamy. Herbatniki drobno kruszymy lub rozgniatamy za pomocą wałka. Następnie herbatniki łączymy z masłem. Mokrymi okruchami wykładamy dno tortownicy o średnicy 21, Pieczemy około 10 minut w temp. 180*C. Ser trzykrotnie mielimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Masło, które pozostało ucieramy z cukrem pudrem oraz z żółtkami. Utartą masę jajeczną łączymy z serem. Dodajemy ubitą pianę z białek, ostrożnie mieszamy. Na samym końcu dodajemy tężejącą galaretkę. Brzoskwinie osączamy na sicie z zalewy, po czym kroimy w kostkę. Pokrojone brzoskwinie dodajemy do masy serowej, dokładnie mieszamy. Następnie masę serową wykładamy na podpieczone ciasteczka i wstawiamy cały torcik do lodówki, aby całość dobrze stężała.