Sposób przygotowania:
Torcik serowy z brzoskwiniami
Herbatniki rozgniatamy wałkiem. 4 łyżki masła roztapiamy, do masła dodajemy pokruszone herbatniki, dokładnie mieszamy. Następnie mokre okruchy ciasta przekładamy do tortownicy o średnicy 21 cm, wylepiamy nimi dokładnie dno i pieczemy je 10-15 minut w temp. 180*C. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w jednej szklance wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Masło, które pozostało ucieramy z cukrem oraz żółtkami. Ser trzykrotnie mielimy. Do uartych żóltek dodajemy ser, miksujemy. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy serowej. Powoli wlewamy również tężejącą galaretkę. Brzoskwinie osączamy z zalewy, kroimy w drobną kostkę. Pokrojone brzoskwinie dodajemy do masy serowej, delikatnie mieszamy. Przygotowaną w ten sposób masę wykładamy na pokruszone i podpieczone ciasteczka, schładzamy w lodówce kilka godzin, aby masa dobrze stężała.