Sposób przygotowania:
Torcik shrek Gosi
Do garnka wlewamy kubusia zielonego trochę zostawiamy aby wymieszać budyń.Do ugotowanego budyniu wsypujemy suchą galaretkę mieszamy az się rozpuści.Ugotowany budyń wlewamy do miski Mały Ksiąze odstawiamy az zastygnie. Herbatniki kruszymy lekko wałkujemy wałkiem ,wsypujemy do miski wlewamy rozpuszczone masło zagniatamy.
Dno tortownicy wykładamy folią aluminiową wsypujemy wymieszane herbatniki ugniatamy tortownicę wkładamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Zelatynę zalać odrobiną wody wymieszać i zostawić aż napęcznieje następnie zalewamy wrzątkiem tęż wody mało tylko tyle aby wymieszać zelatynę.
Ubijamy śmietanę ,następnie dodajemy serki mieszamy ,wlewamy zelatynę i letnią galaretkę. Spód tortu smarujemy cieńko smietaną na srodek dajemy wystudzony budyń.Wylewamy smietanę w srodek i dookoła. Na smietanie układamy delicję czekoladą na górze.
Delicje wciskamy lekko w śmietanę wstawiamy na chwilę do lodówki aby śmietana stęzała. Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu studzimy.Zalewamy delicję tężejącą galaretką. Torcik odstawiamy do stężenia .
Dekoracja tortu. Ubijamy śmietanę z łyżką cukru i cukrem waniliowym , wlewamy przygotowaną zelatynę.Zelatynę przygotowujemy w taki sam sposób jak wczesniej.Smietanę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała
.Otwieramy tortownicę smarujemy boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi wymieszanymi z płatkami czekoladowymi.Resztę śmietany przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy górę tortu dowolnie. POLECAM !!!
Dno tortownicy wykładamy folią aluminiową wsypujemy wymieszane herbatniki ugniatamy tortownicę wkładamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml wrzątku. Zelatynę zalać odrobiną wody wymieszać i zostawić aż napęcznieje następnie zalewamy wrzątkiem tęż wody mało tylko tyle aby wymieszać zelatynę.
Ubijamy śmietanę ,następnie dodajemy serki mieszamy ,wlewamy zelatynę i letnią galaretkę. Spód tortu smarujemy cieńko smietaną na srodek dajemy wystudzony budyń.Wylewamy smietanę w srodek i dookoła. Na smietanie układamy delicję czekoladą na górze.
Delicje wciskamy lekko w śmietanę wstawiamy na chwilę do lodówki aby śmietana stęzała. Galaretkę przygotowujemy jak na opakowaniu studzimy.Zalewamy delicję tężejącą galaretką. Torcik odstawiamy do stężenia .
Dekoracja tortu. Ubijamy śmietanę z łyżką cukru i cukrem waniliowym , wlewamy przygotowaną zelatynę.Zelatynę przygotowujemy w taki sam sposób jak wczesniej.Smietanę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała
.Otwieramy tortownicę smarujemy boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi wymieszanymi z płatkami czekoladowymi.Resztę śmietany przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy górę tortu dowolnie. POLECAM !!!
2milutka
Netka
gosia56
mysza75
edytaha
gosia56
Ależ Edytko proszę bardzo;)
misia5
gosia56
gusia1000
pepsicOLA
Bo
Żan28