Sposób przygotowania:
Torcik śmietanowy z owocami jagodowymi
Galaretkę truskawkową i łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Galaretkę porzeczkową rozpuścić w 1 i 1/3 szklanki wrzącej wody. Tortownice wyłożyć folią spożywczą, dno wyłożyć biszkoptami. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z łyżeczką cukru pudru. Cienkim strumieniem, cały czas miksując wlać przestudzoną galaretkę truskawkową, dodać 15 dag zamrożonych owoców, szybko wymieszać i natychmiast przełożyć do tortownicy. Trzeba to zrobić naprawdę szybko, bo masa ścina się w okamgnieniu. Na wierzchu rozsypać pozostałe owoce i zalać je tężejącą galaretką porzeczkową. Odstawić do całkowitego stężenia.
Alex_M
edytaha
Ja też je lubię, bo są naprawdę błyskawiczne i można wykorzystać różne końcówki ciastek i owoców :)