Sposób przygotowania:
Torcik Stokrotka
Białka ubij ze szczyptą soli. Dodaj cukry, żółtka, następnie obie mąki, proszek i na koniec ocet. Dokładnie zmiksuj i przelej do natłuszczonej tortownicy. Upiecz. Ostudzony przekrój na 3 części.
Śmietnkę ubij z śmietan- fixami i cukrami. Spód biszkoptu nasącz wodą z cytryną i cukrem. Odłóż trochę masy na obsmarowanie tortu. 1/2 pozostałej masy wyłóż na nasączony biszkopt, przykrój drugim krążkiem i nasącz go. Wyłóż pozostałą masę i przykryj 3 częścią biszkoptu. Tort posmaruj odłożoną masą. Obsyp po bokach i wierzchu wiórkami kokosowymi. Udekoruj stokrotkami.
Smacznego!;-)
Śmietnkę ubij z śmietan- fixami i cukrami. Spód biszkoptu nasącz wodą z cytryną i cukrem. Odłóż trochę masy na obsmarowanie tortu. 1/2 pozostałej masy wyłóż na nasączony biszkopt, przykrój drugim krążkiem i nasącz go. Wyłóż pozostałą masę i przykryj 3 częścią biszkoptu. Tort posmaruj odłożoną masą. Obsyp po bokach i wierzchu wiórkami kokosowymi. Udekoruj stokrotkami.
Smacznego!;-)