Sposób przygotowania:
Torcik szpinakowy ze śmietaną
Szpinak odmrozić i odcisnąć. Do miski wbić jajka i wsypać cukier, zmiksować na wysokich obrotach na puszysta masę.
Następnie dalej miksując powoli wlewamy olej i wsypujemy przesiane mąki z proszkiem. Na końcu dodajemy szpinak i razem mieszamy.
Tortownice wykładamy papierem i wlewamy ciasto do niej.
Pieczemy 60 minut w 180st C, (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia.
Ciasto przekrawamy na pół.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietan - fix i cukier puder.
Śmietaną przekładamy pierwszą cześć ciasta, przykrywamy drugą częścią ciasta, i dowolnie dekorujemy ciasto.
Na wierzchu posypujemy perełkami i cukrem błyszczącym.
Schładzamy ok 2 godz.
Następnie dalej miksując powoli wlewamy olej i wsypujemy przesiane mąki z proszkiem. Na końcu dodajemy szpinak i razem mieszamy.
Tortownice wykładamy papierem i wlewamy ciasto do niej.
Pieczemy 60 minut w 180st C, (najlepiej sprawdzić patyczkiem). Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestygnięcia.
Ciasto przekrawamy na pół.
Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietan - fix i cukier puder.
Śmietaną przekładamy pierwszą cześć ciasta, przykrywamy drugą częścią ciasta, i dowolnie dekorujemy ciasto.
Na wierzchu posypujemy perełkami i cukrem błyszczącym.
Schładzamy ok 2 godz.