Sposób przygotowania:
Torcik tiramisu z borówkami i winogronem lightBiszkopt:

Otręby zmielić. Białka oddzielić od żółtek.
ETAP 2:

Do miski przełożyć otręby, dodać kawę, proszek do pieczenia i cukier brzozowy. Wymieszać.
ETAP 3:

Dodać żółtka i zmiksować
ETAP 4:

W osobnej misce ubić białka na sztywno ze szczyptą soli a potem delikatnie połączyć z masą z drugiej miski
ETAP 5:

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 na około 20-22 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić do stygnięcia.
Masa:

Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody. Zostawić do napęcznienia, a następne rozpuścić w mikrofali. Do misy miksera przełożyć serek, jogurt i wstępnie wymieszać.
ETAP 7:

Następnie dodać cukier oraz kawę i miksować do połączenia składników i rozpuszczenia kawy.
ETAP 8:

Do żelatyny dodać 2-3 łyżki masy i wymieszać dokładnie, przelać mieszaninę do misy i mieszać do połączenia.
Poncz:
Kawę rozpuścić we wrzątku, następnie ostudzić zupełnie.
Wykonanie:

Na paterę położyć biszkopt, zapiąć obręcz tortownicy. Dookoła tortownicy( od wewnątrz oczywiście) wyłożyć papier do pieczenia. Winogrona przeciąć na pół i połówki układać wokół biszkoptu. Ciasto nasączyć ponczem.
ETAP 10:

Wyłożyć połowę masy kawowej,
ETAP 11:

na masę dać 120 g borówek amerykańskich. Wylać resztę masy i delikatnie wyrównać wierzch. Udekorować górę pozostałymi owocami, wstawić do lodówki na 3-4 godziny.
Smacznego!
mocsłodkości
ciasteczka
biedroneczki