Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowo - galaretkowy
Białka ubić, dodać cukier i ubijać, dodać żółtka i ubijać., dodać mąkę pszenną i proszek do pieczenia i wymieszać. Ciasto wylozyc do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką dużej tortownicy o średnicy 26-28 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w 180stC. Ostudzić.Truskawki oczyścić, pokroić na kawałki i rozłożyć na biszkopcie. Galaretki agrestowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody i ostudzić, jak beda tezec wylać na truskawki. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać ostudzoną żelatynę rozpuszczona w 1/3 szkl goracej wody i wymieszać. Masę śmietankową wyłożyć na masę truskawkowo-galaretkową. Na wierzch rozłożyć herbatniki i zalać je tężejącą galaretką truskawkową rozpuszczoną wcześniej w 1 ½ szklance gorącej wody.
misia53
na jakieś owoce.