Sposób przygotowania:
Torcik truskawkowy z białą czekoladą1
Ciasteczka dokładnie rozkruszyć, np. w blenderze lub za pomocą wałka. Masło rozpuścić. Wszystkie składniki wymieszać i wysypać na dno tortownicy (21 cm) wyłożonej papierem do pieczenia lub folią. Dokładnie uklepać.
2
Warstwa z białą czekoladą: 100 ml śmietanki i pokruszoną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę wymieszać z 1/4 szkl zimnej wody, odstawić na kilka min. do napęcznienia. Podgrzać a gdy się rozpuści połączyć z białą czekoladą. Ostudzić. 100 ml śmietanki ubić i cały czas miksując dolewać ostudzoną białą czekoladę. Masę wylać na spód ciasteczkowy. Odstawić do lodówki do stężenia.
3
Warstwa śmiet.-truskawkowa: truskawki umyć, obrać i zmiksować na gładki mus. Żelatynę namoczyć w 1/4 szkl zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzewać do rozpuszczenia. Wymieszać z truskawkami. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, cały czas miksując wlewać mus truskawkowy. Masę wylać na stężoną warstwę białą.
4
Warstwa truskawkowa: Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody, wymieszać ze zmiksowanymi truskawkami. Wylać na warstwę śmiet-truskawkową. Odstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem torcik udekorować śmietanką ubitą z cukrem pudrem i smietanfixem oraz truskawkami i miętą.
Ewus24
Bez wątpienia jest bardzo smaczny .
Same wspaniałości )