Sposób przygotowania:
Truskawkowe wieżyczki
BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno . Do ubitych dokładamy cukier, a następnie po jednym żółtku. Do puszystej masy dokładamy mąkę, proszek oraz olej. Całość delikatnie mieszamy. Biszkopt pieczemy około 15 min w 180˚C . Gotowy biszkopt studzimy. Z upieczonego wycinamy koła za pomocą obręczy. Wycięte koła wkładamy w środki obręczy. ŚMIETANKA: Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki gorącej wody. Delikatnie studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy cukier puder, a na koniec wlewamy żelatynę. Całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną śmietankę przekładamy do przygotowanych obręczy. Wykładamy na biszkopty! Obręcze przekładamy do chłodu do zastygnięcia. GALARETKA: Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy szypułki. Tak przygotowane wykładamy na zastygniętą śmietankę. Galaretkę rozpuszczamy w około dwóch niepełnych szklankach wody. Rozpuszczoną galaretkę studzimy. Lekko tężejącą wylewamy na truskawki. Całość ponownie wstawiamy do lodówki by galaretka zastygła. WYKOŃCZENIE: Przed podaniem deser wyjmujemy z obręczy i dekorujemy bitą śmietaną i startą czekoladą.