alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Torcik ucierany z truskawkami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne i łatwe do zrobienia ciasto z truskawkami.

Torcik ucierany z truskawkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Torcik ucierany z truskawkami

 

 

Sposób przygotowania:

Torcik ucierany z truskawkami
Margarynę utrzeć z cukrami do białości.Dodając po jednym jajku cały czas ucieramy.Mąki przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia.Dodać do masy aromat waniliowy oraz małymi porcjami mąkę i mieszać łyżką.Masę wymieszać i wyłożyć do tortownicy o średnicy 27 cm.Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować i wysypać bułka tartą.Ciasto wyrównać i na górze ułożyć umyte,bez szypułek truskawki i posypać migdałami. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170st na około 50 min.Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem.Zimne ciasto oprószyć cukrem pudrem.
Torcik ucierany z truskawkami
Ciasto ucierałam za pomocą miksera ,ale po dodaniu mąki mieszałam już łyżką.
Torcik ucierany z truskawkami
Jeżeli mamy duże truskawki możemy przekroić je na pół,układając przeciętą stroną do góry.
Torcik ucierany z truskawkami
Migdały słupki możemy zastąpić płatkami lub pokrojonymi orzechami włoskimi.

Tagi:

jajko jajka