Sposób przygotowania:
Torcik urodzinowy wg ilka222
Upiec biszkopt: oddzielić białka od żółtek, z białek ubić pianę, dodać cukier, następnie żółtka, po czym wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Wlać ciasto do natłuszczonej i posypanej mąka tortownicy, piec ok.15min w temp.160 C. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia. Pozostałe biszkopty upiec w ten sam sposób z tym, że do jednego dodać na końcu mak a do drugiego kakao. Przygotować kremy wg przepisów na opakowaniu. Z każdego odłożyć trochę na wierzch i boki tortu. Przełożyć tort: biszkopt kakaowy- krem karpatka-biszkopt z makiem-krem czekoladowy-biszkopt jasny-wierzch krem karpatka, boki krem czekoladowy. Udekorować tort pisakami cukrowymi oraz galaretkami w cukrze. Pozostawić do schłodzenia.
marietta